Nokia 7110 (fokus)

Annonse


Bestill taxi via WAP

Nokia 7110 (fokus)

Både Oslo Taxi og NorgesTaxi har offentliggjort at de er i ferd med å tilby bestilling via Internett. Men utfordreren NorgesTaxi tar nå et skritt lenger og vil tilby bestilling via WAP.

Lei av venting
”Vi har for tiden stor trafikk – vennligst prøv igjen senere – klikk.”

Hvem av oss har ikke blitt irritert på denne beskjeden fra Oslo Taxi, eller bortkastede timer i telefonkø. Til tross for dette har den tidligere monopolisten ikke lagt seg i selene får å tilby bestilling via nettet.

Annonse


Slutt å PC’e
Takket være at Oslo kommune utstedte en ny lisens til NorgesTaxi jobber begge på spreng for å tilby bestilling via nettet.

Ulempen med å bestille taxi via nett, kontra telefonkø, er at folk som regel er på farten og ikke har en PC med internettilkobling for hånden. Men med en WAP-mobil kan du snart løse det problemet.

WAP
– Vi kommer til å ta i bruk WAP-teknologien for å finne effektive løsninger. I dag har vi Telenor som hovedleverandør og har en god dialog med selskapet for å tilpasse vår tekniske plattform for slike tjenester, sier driftssjef Jan Tennfjord i NorgesTaxi til ITavisen.

Han understreker at sentralbordet som regel er flaskehalsen. Han viser til undersøkelser fra tradisjonelle taxisentraler som viser telefonkø på en halvtime, mens 40 prosent av taxiene var ledige. Tennfjord regner med at de første nettløsningene vil være klare i første kvartal neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse