Ellison, Larry

Annonse


Sparer åtte milliarder på Internett

Ellison, Larry

Larry Ellison har som så mange andre stor tro på at Internett vil erobre verden. Oracle skal nå legge om til å integrere Internett i alt de driver med og beveger seg inn i internettalderen, som Ellison selv kaller det. Det som kanskje er litt annerledes med Ellison er at han på grunn av nettet nå tror det papirløse samfunnet er rett rundt hjørnet.

Papirløst samfunn
– Vi har blitt lovt et papirløst samfunn de siste 20 årene, men det har ikke latt seg gjennomføre ennå. Med dagens bruk av nettlesere blir det mye enklere å gjennomføre noe slikt, sa Ellison.

– Alle elektroniske dingsebomser vil ha integrert nettleser og internettaksess, noe som vil gjøre det lettere å få tilgang til all informasjon når og hvor man vil, sa han.

Annonse


Enkelt og rimelig Det største problemet med Internett er at det blir for mange servere. Alle lokale kontorer skal absolutt ha servere, noe som ikke lønner seg, hevdet toppsjefen til Oracle.

– Lokale servere forverrer informasjonsflyten i bedriften. Det vil være mye enklere å holde seg oppdatert om selskapets anliggender dersom det bare er en server man må koble seg til, hevdet Ellison.

– Kostnadene vil også bli langt lavere. Har man servere rundt om i verden vil man trenge et visst antall maskiner, programvare, lokaler og IT-konsulenter for at det skal gå rundt. Sentraliserer man dette vil man komme langt billigere ut av det, hevdet Ellison.

Legger ned sentre
Oracle går nå fra å ha 40 datasentre verden over til å bare ha to. Det er en radikal forandring, noe alle underavdelingene i selskapet ikke er like fornøyd med.

– Men når vi forteller at de fortsatt kan ha serverne sine – til en ”liten” ekstrakostnad – blir det som regel fortgang i sakene, humret Ellison.

– Vi regner med å spare bortimot en milliard dollar (åtte milliarder kroner) på omleggingen fra å være et konvensjonelt selskap til å bli et internettselskap, sa Ellison, med smil om munnen.

Konkurs uten nett
Det er tydeligvis ikke bare Oracle som har stor tro på at nettet tar over.

– En rekke selskaper gjør for tiden bare transaksjoner på nettet, og flere er på vei. Blant annet Boeing, General Electric og Xerox har bestemt seg for at all handel skal gå over nettet. Dette vil bli et være eller ikke være for alle som handler med disse. For å ta et eksempel vil en underleverandør som ikke er på nett ikke kunne levere varer til disse selskapene, sa Ellison.

– Følger man ikke med inn i internettalderen vil man gå konkurs, avsluttet Ellison bombastisk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse