Kristin Mack Løvdal

Annonse


Setter stopp for UPCs kabelkjøp?

Kristin Mack Løvdal

Europas største privateide kabeloperatør, UPC, har ikke lagt skjul på at selskapet vil kjøpe Telenor Avidi.

Etter at Telianor har ofret kabelvirksomheten for å få EU-kommisjonens fusjonsvelsignelse kan et oppkjøp være rett rundt hjørnet – med mindre konkurransetilsynet setter foten ned.

Stoppes?
– Hvis utfallet blir at UPC kjøper opp Telenor Avidi så er det bekymringsfullt i forhold til konkurransesituasjonen i det norske kabel-tv-markedet, sier direktør i konkurransetilsynet, Knut Eggum Johansen, til Dagens Næringsliv.

Annonse


Selv om Johansen er skeptisk til at UPC vokser seg større, tar han ikke noe standpunkt før saken eventuelt kommer på bordet. UPC har i dag over 300.000 abonnenter, mens Avidi har om lag 275.000 kunder.

Kapitalkrevende
Administrerende direktør Lars Helgerud Andersen deler ikke konkurransetilsynets skepsis.

– Telekommunikasjon krever store investeringer. For å få skikkelig konkurranse er det viktig at brukerne kan få et reelt alternativ til Telenor, sier han til ITavisen.

Andersen understreker at UPC, i motsetning til Telenor Avidi og Alfanett, i dag er den eneste kabeloperatøren som tilbyr både Internett og telefoni. Hvis UPC får kloa i Telenor Avidi vil også disse kundene få tilbud om å ringe via kabelen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse