Annonse


Cinet Symfoni i Microsoft-dur

Tidligere i høst overtok nederlandske Getronics selskapene Ark, Cinet og UMI/Wang Global. Mandag 27. september skilte Getronics den tidligere programvareutviklingen i Cinet ut i et eget selskap.

Adm. direktør i det nye selskapet, Jan Henrik Lindblad, hevder dette gjøres for å få mer fokus på programvareutviklingen. Han innrømmer riktignok at Getronics ikke har særlig Notes-erfaring, men benekter at dette gjøres for på sikt å selge selskapet. Getronics har og skal fortsatt ha 100 prosent av aksjene.

Fra Lotus til Microsoft
Cinet har etter hvert bygd opp et av Norges tyngste utvillingsmiljøer innen gruppevare – på Lotus Notes-plattformen. Dette har avfødd en rekke applikasjoner for kunnskapsforvaltning (Knowledge Management), som de har pakket under navnet Cinet Symfoni.

TeamWide får med seg 300 kunder med rundt 30.000 Cinet Symfoni-brukere inn i det nye selskapet. Salg av lisenser og vedlikeholdsavtaler utgjør 16 millioner kroner i året.

Annonse


Forretningskonseptet skal fortsatt være å utvikle standardapplikasjoner, som virksomhetene innen Getronics skal selge videre. Nå skal løsningene i Notes også bli tilgjengelige på Microsoft-plattformen. Men Notes-løsningen vil ikke kunne brukes i samme miljø som MS-løsningene – og visa versa.

– Målet er å heve oss over plattformnivå og fokusere på løsningene i stedet, sier Lindblad.

Viktig for vekst
TeamWides scenario for 2002 trenger nemlig hjelp fra Microsoft-verden. I løpet av tre år skal omsetningen ligge på 100 millioner kroner. Resultatgraden skal være minst åtte prosent. Kundebasen skal være på 160.000 brukere. Og da skal TeamWide være en internasjonal aktør.

Lindblad selv mener dette er meget nøkterne tall. Men han sier selv at det forutsetter en salgsuksess for Microsoft-varianten av Cinet Symfoni (MSCF).

Første versjon
Utviklingssjef Jan Henrik Andersen skal lede dette utviklingsarbeidet. Første versjon av MSCF skal slippes i oktober i år. 12 av de 20 ansatte skal jobbe med utvikling. Og Linblad skal hente inn ytterligere ti programmerere.

Første versjon vil inneholde applikasjonene ansattguide (avansert intern telefonliste), kontaktregister (kunder), ressursplan (hvem gjør hva), kunnskapsbase (håndbøker o.l.) og prosessramme (steg-for-steg-beskrivelser av prosesser i bedriften).

Andre versjon skal lanseres i 2. kvartal år 2000.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse