Annonse


WAP-leser lansert til Palm

I løpet av kort vil Nokia lansere sin etterlengtede WAP-mobil, 7110. Dette vil bli den første mobiltelefonen som vil være skreddersydd WAP (Wireless Application Protocol).

Etter dette vil nok WAP-tilbudet bare øke og øke og de som sitter uten WAP-mobil kan bare glane med lengtende øyne på den mobilrevolusjonen som mange regner med vil komme.

På Palm
Nå stikker imidlertid The EDGE Consultants kjepper i hjulene for mobiloperatørene. De vil ikke at man skal måtte kjøpe en WAP-mobil for å få tilgang til tjenestetilbudet som vil komme. Derfor har de lansert WAPman, en WAP-leser for Palm.

Annonse


Dette programmet gjør at PDA-ene fra Palm Computing kan surfe på WAP-sider og gjennomføre transaksjoner hos blant annet banker, butikker og meglere.

Palm-en må enten være koblet til en ordinær mobiltelefon med datamulighet, eller en vanlig telefonlinje ved hjelp av et Palm-modem.

Kommer til CE
WAPman støtter WAP 1.1, WML 1.1 med tabeller og bilder og WMLScript og libraries. Selskapet bak WAP-leseren har også lansert et WAP tool kit for Windows slik at utviklere får et enkelt verktøy å lage applikasjoner i.

The EDGE Consultants vil i løpet av kort tid også lansere en WAPman som fungerer på håndholdte maskiner med Windows CE også.