Nokia 7110 (fokus)

Annonse


Verdens første WAP-bank fra Norge

Nokia 7110 (fokus)

Informasjon fra banken kommer opp i skjermen på mobiltelefonen. Man trenger ingen PC for å besøke Fokus Nettbank.

Kreditt fra mobilen
Ifølge en pressemelding fra Focus Bank kan du, via WAP (Wireless Application Protocol), søke om ekstrakreditt når du er på handletur i byen. Og hvis du vil vite hvor mye lånet koster, kan du gjøre mobiltelefonen om til en lånekalkulator som beregner månedlig tilbakebetalingsbeløp og effektiv rente mens du står i butikken.

Den nye WAP-tjenesten inneholder produktinformasjon og bestillingstjeneste. Bruker man i tillegg Mobildata kan man som Fokus-kunde få kontooversikt og overføre penger via mobiltelefonen.

Annonse


Utvider etter hvert
– Vi har lagt ut noen utvalgte tjenester i første versjon, men regner med å utvide tjenestespekteret etter hvert som WAP-telefonene blir allemannseie, sier markedsdirektør Harald Lynum i Fokus Bank ASA i pressemeldingen.

Først ute
– Fokus Bank er så vidt vi vet verdens første bank med WAP-tjenester. Vi har hatt et kappløp med blant andre MeritaNordbanken, som nå må se seg slått på målstreken i kampen om å bli verdens første bank med WAP-tjenester, sier Lynum.

Den svensk/finske banken har annonsert at deres tjeneste åpner 1. oktober.

Hvor er produktene?
Selv om Fokus Bank er klar allerede mangler fortsatt WAP-terminalene. Ikke rart vittige tunger har oversatt WAP til ”Where Are the Products”.

Fokus Banks WAP-tjeneste er utviklet av webkonsulentselskapet Numerica Taskon, som har bygd opp et utviklingsmiljø for mobile Internett-tjenester i Trondheim.