Sonera

Annonse


Sikker e-handel med mobil

Sonera

Sonera har utviklet tjenesten Smart Trust som legges i mobiltelefonens SIM-kort.

Med Smart Trust krypteres og signeres tekstmeldingen; det vil si systemet gjør det umulig for uvedkommende å lese meldingen samtidig som det avgjør at det virkelig er du som eier av mobiltelefonen som er avsender – ikke en som bare «låner» din telefon.

Sikkerhet er alt
– De sikkerhetssystemer som eksisterer i dag bygger på at det er telefonen som identifiseres, ikke eieren, sier Markus Pyhältö, skandinaviaansvarlig hos Sonera.

Annonse


– Banken må være sikker på at ordren kommer fra deg, og du må kunne være sikker på at din ordre ikke blir forandret underveis. Dette dreier seg ikke bare om aksjehandel, men betaling av regninger og kontraktsundertegning, sier Pyhältö.

Tjenesten er utviklet for GSM-telefoner og de kommende WAP-telefonene.