Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Enige om å selge kabel

Eierne av Telenor og Telia er blitt enige om å selge sine kabelt-TV-virksomheter. Den svenske næringsministeren Björn Rosengren (bildet) har valgt å gi etter for EUs krav.

Regeringens web
Svenskene har lenge vært lite villige til å selge deres verdifulle kabel-TV-virksomhet. Lenge så det ut til at det svenske Näringsdepartementet kom til å stoppe fusjonsplanene fordi de ikke ville gi etter for EUs krav om å selge kabelselskapet.

Men torsdag kom den svenske næringsministeren, Björn Rosengren, på andre tanker da han så at fusjonen faktisk kunne bli stoppet. Nå har både Telia og Telenor gått med på å selge kabel-TV-selskapene.

– Vi er selvsagt oppmerksomme på at denne avtalen skal granskes av EU-kommisjonens konkurranseenhet. Og for å komme kommisjonen i møte kommer begge selskaper til å sende et brev der de forteller at de vil selge ut sin kabel-TV-virksomheter, sier Rosengren i en pressemelding.

Stikkord: Mobil