Annonse


Bedre mobil i Fredrikstad

– Prøvenettet som de siste dagene har vært i drift for GSM-1800 i deler av byen, viser at det er et stort behov for å bygge nytt mobilnett i Fredrikstad, sier dekningsdirektør i Telenor Mobil, Bjørn Amundsen i en pressemelding.

Halvparten med tobånd
– Med en tobåndstelefon (dualband) vil brukerne nå få tilgang til hele Telenor Mobils GSM-nett – både GSM 900 og GSM 1800. Telenor Mobil forventer at omkring halvparten av GSM-kundene vil ha tobåndstelefoner innen utgangen av år 2000, opplyser informasjonssjef Gunn Kristin Sande i Telenor.

Ifølge Bjørn Amundsen er trafikken i Fredrikstad sentrum i perioder svært høy.

50 prosent økning
– Hittil i år har trafikken økt med nesten 50 prosent i Fredrikstad by, og det var ikke lenger mulig å kunne ta høyde for store trafikktopper uten å etablere GSM-1800 opplyser Amundsen.

Annonse


Det vil i første rekke være i sentrumskjernen Fredrikstad samt området rundt Råbekken som dekkes av GSM-1800.

Fem nye sendere
Det er dermed satt opp fem nye 1800-sendere sentralt i sentrum som allerede etter få dagers prøvedrift tok omkring 20 prosent av mobiltrafikken i Fredrikstad sentrum.

Når det nye GSM-1800 nettet i Fredrikstad er i full drift regner Telenor med å kunne bortimot doble mobilkapasiteten i den indre bykjernen sammenlignet med dagens kapasitet på GSM 900.

Bedre innendørsdekning
I Fredrikstad har Telenor dessuten nylig satt i drift ny stasjon for GSM-900 på Ambjørnrød som også dekker Veum. Denne gav bedre innendørsdekning i området og ble igangsatt sist uke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse