Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pentium III med 733 MHz

Intel lanserer de nye Coppermine-prosessorene 25. oktober, men har inntil i går, tirsdag, bare fortalt at ”syv er det første tallet” i klokkefrekvensen. Nå vet vi mer.

Pentium III-brikke

Da Intel-sjefen Craig Barrett demonstrerte Coppermine-prosessorer på Intel Developers Forum i slutten av august, sa han bare at prosessoren ville yte ”minst 700 MHz” og bli lansert i oktober. Nå er datoen satt til 25. oktober.

600, 667 og 733 MHz
Det har lenge vært kjent at Coppermine ville by på 600 og 667 MHz klokkehastighet. Men hvor rask blir den heftigste prosessoren?

– 25. oktober vil Intel sannsynligvis lansere en 733 MHz-prosessor, sa Robert Gleason, produktmarkedssjef for IBMs arbeidsstasjoner, da han tirsdag presenterte nye IntelliStations i IBMs hovedkontor på Kolbotn.

Nytt brikkesett på mandag
Gleason er velinformert om hva som rører seg hos Intel:

– Oktober-lanseringen vil også by på Xeon-versjoner med de samme klokkehastighetene, sa han.

Allerede mandag 27. september lanserer Intel det nye brikkesettet 820 (Camino) med 100 og 133 MHz systembuss, og støtte for Coppermine, Rambus-minne og 4X AGP (Accelerated Graphics Port).

Krymper kretser
Dagens Pentium III-prosessorer er produsert med 0,25 mikrons produksjonsteknologi. Coppermine er derimot laget med en 0,18 mikrons teknologi som krymper kretsene, reduserer strømforbruket og varmeutviklingen, gjør det lettere å integrere 256 KB integrert sekundært hurtigminne (cache) på selve brikken.

Intel håper at Coppermine skal lamme den heftige Athlon-prosessoren fra konkurrenten AMD.