sms-reklame

Annonse


Mobilreklame er ulovlig

sms-reklame

ITavisen skrev for en tid siden om kleskjeden Varner som sendte ut reklamemelding via mobiltelefonen til 100.000 personer. Mottakerne av meldingen fikk tilbud om 20 prosent avslag på enkelte varer pluss gratis barberhøvel og CD om de slo til på tilbudet.

Abonnentene ble ikke spurt på forhånd om de ville motta slike tekstmeldinger, og både Telenor og Varner fikk mange reaksjoner.

Forhåndssamtykke
Ifølge Aftenposten krever forbrukerombudet at det bare skal være tillatt å sende denne typen tekstreklame til mottakere som har gitt forhåndssamtykke.

Annonse


– Dette er inntrengning i folks privatliv via et helt nytt medium, som etter vårt syn er i strid med god markedsføringsskikk. Dermed er det også i strid med markedsføringsloven, med mindre forbrukeren på forhånd har sagt ja. Og nettopp et slikt positivt forhåndssamtykke anser vi her for sentralt, sier forbrukerombud Torfinn Bjarkøy til Aftenposten.

Jobber med saken
Både Telenor Mobil og NetCom jobber med å etablere et reservasjonsregister for kunder som ikke ønsker å motta SMS-reklame. I forrige uke hadde operatørene samtaler for å finne ut hvordan en slik løsning kan gjennomføres.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse