Intel chipset

Annonse


Lynraskt Rambus-minne

Intel chipset

Brikkesettet Intel 820 (Camino) bruker 100 eller 133 MHz systembuss til å øke båndbredden mellom prosessor, minne og andre komponenter.

Men brikkesettet er først og fremst konstruert for å kunne håndtere det lynraske Rambus-minnet med hastigheter på 600-, 700-, og 800 MHz. De raske minnebrikkene er dyre.

Lynrask, men dyr
En PC med 128 MB Rambus-minne koster 1.000 – 2.500 kroner mer å bygge enn en PC med tradisjonelt SDRAM-minne. Ved salg dobles denne prisen.

Annonse


Intel sier at selv om Rambus ikke er noen mirakelkur, men et nødvendig skritt på veien mot å utnytte stadig raskere prosessorer. I slutten av oktober lanserer Intel de første Coppermine-prosessorene.

Databaser og dataspill
PC-produsentene mener at det nye brikkesettet vil møte beskjeden etterspørsel. Intel har tidligere kalkulert med at 820 ville stå for 20-25 prosent av alle brikkesettene de selger. Nå er kalkylen redusert til 5 prosent.

De som er mest interessert i det nye brikkesettet er brukere med store databaser eller heftige spill i sine PC-er.

3-4 prosent bedre ytelse
PC-produsenten Micron Electronics har bestemt seg for å bruke et konkurrerende og billigere brikkesett fra Via Technologies. Via-baserte systemer skal kunne gi samme ytelse som 820.

Microns egne tester viser at både Via og 820 gir 3-4 prosent ytelsesforbedring ved praktisk bruk.

Første halvår 2000 kommer Intel 840 (Carmel) med doble kanaler og dobbel båndbredde mellom prosessoren og minnet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse