Intel Inside (grønn mann)

Annonse


Gateway vraker AMD

Intel Inside (grønn mann)

Gateway ville ikke bekrefte ryktene, men ifølge Wall Street Journal har flere pålitelige kilder bekreftet opplysningene.

Comeback
Intel har alltid hatt stor dominans på stormaskiner, men er nå også i ferd med å vinne tilbake det prissensitive forbrukermarkedet. Takket være mikroprosessoren Celeron har Intel klatret fra en markedsandel på 38 prosent i februar til 56 prosent i juli.

AMDs andel i forbrukermarkedet falt fra 52 til 30 prosent i tilsvarende periode.

Kortslutning for kurs
Aksjemarkedet var ikke særlig begeistret for nyheten. AMD som er priset til om lag 22 milliarder – en tiendedel av Intel – stupte med 8 prosent i New York i løpet av børsens åpningstimer på mandag. Intels aksjekurs gjorde ubetydelige utslag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse