Rosengren, Björn

Annonse


Svenskene vil stoppe fusjon

Rosengren, Björn

Et viktig ankepunkt er eierskapet mellom de to partnerne. Sverige får 60 prosent, og Norge 40 prosent. Seksti prosent blir for svakt for Sverige, mener Rosengren.

Misfornøyd
Før helgen ble det bedt om utsettelse på en uke for å komme med nye argumenter i diskusjonen med EU.

– Rosengren forhaler for å slippe fusjonen, skriver den svenske storavisen Aftonbladet, som også skriver at den svenske regjeringen står bak næringsministeren. Det har lenge vært kjent at han er misfornøyd med fordelingen, og at konsernlederen blir norsk.

Annonse


Vinner tid
Årsaken til at det blir bedt om en uke ekstra behandlingstid er at den svenske Post- och telestyrelsen har bedt om at Telias nett skal åpnes for konkurrenter. Dette er et forslag som ligger på linje med vedtak i Norge, Danmark og Tyskland.

Derfor vurderes Rosengrens forslag som et forsøk på å vinne tid for å vinne nye argumenter mot en fusjon.

– I mellomtiden har milliarder av skattebetalernes midler rent bort i forhandlinger, låste posisjoner, honorar til advokater og en handlingslammet foretaksledelse, kommenterer avisen.

Andre allianser
Rosengrens pressetalsmann Lars Georgsson kommenterer at selv om mange hevder at de er imot avtalen, så ønsker de å få den i stand.

Aftonbladet mener den svenske regjeringen er mer interessert i andre allianser. Spesielt spekuleres det i det amerikanske teleselskapet Ameritech, som i dag eier en kontrollerende del av Tele Danmark. Ameritech har vært spesielt aggressive i oppkjøp i Europa.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse