Microsoft

Annonse


Microsoft betalte for å få støtte

Microsoft

I løpet av året striden har stått mellom det amerikanske justisdepartementet og Microsoft har en rekke organisasjoner og institusjoner levert rapporter, annonser og pressekonferanser for å støtte en av partene.

Fredag meldte New York Times at Microsoft har innrømmet å ha betalt for to helsides annonser som støtter selskapet.

Kostet dyrt
Independent Institute hadde to helsides annonser i juni samtidig med at partene møttes etter tre måneders pause. I et åpent brev ble det hevdet at Justisdepartementet skadet forbrukerne i sin kamp mot Microsoft. Over 240 fremtredende forskere hadde undertegnet brevet.

Annonse


New York Times har fått oversendt fra en anonym kilde regningen fra forskningsinstituttet til Microsoft. Den lyder på 153.868,67 dollar (1,24 millioner kroner) for en helside i både New York Times og Washington Post.

Uavhengig tekst
Akademikerne som undertegnet oppropet ble fortalt at Microsoft ikke skulle betale for annonsene. New York Times har fått delte reaksjoner blant undertegnerne etter at nyheten ble kjent. En svarte at han ikke ville ha undertegnet om han visste at Microsoft ville ta regningen for støtten, en annen svarte at det ikke spilte noen rolle.

Organisasjonen The independent Institute har tidligere opplyst at Microsoft har vært en av mange organisasjoner som har betalt 10.000 amerikanske dollar (80.894 kroner) i medlemsskap. De siste opplysningene viser imidlertid at selskapet har betalt over 200.000 dollar (1,62 millioner kroner).

Microsoft har bekreftet at de har betalt regningene. En talsmann for Microsoft sier at teksten i annonsene står for seg selv.