Annonse


TeleDanmark inn i Østfold?

– Det er ingen tvil om at vi på sikt trenger både nasjonale og internasjonale alliansepartnere og at det kommer til å skje noe i løpet av et halvt års tid. I første omgang vil vi avvente utfallet av fusjonen Telenor-Telia, sier styreformann i ElTele Østfold, Terje Osmundsen.

Han signaliserer videre at han er tilhenger av å ta et steg om gangen i retning av større enheter. Han utelukker heller ikke på lang sikt en satsing på privatmarkedet.

Til Sverige?
Osmundsen vil ikke ut med hvem som er mest aktuelle alliansepartnere, men det er neppe kontroversielt å hevde at det er åpenbart at Tele Danmark fortsatt kan komme inn i bildet og at Enitel, UPC og engelske Colt alle kan være interessante partnere for ElTele Østfold. Selskapet har heller ikke gitt opp sine regionale samarbeidsbestrebelser i Sverige.

I og med at ElTele Østfold nå satser mer på tjenester tyder mye på at deres interesse for et samspill med transmisjonsleverandøren, Enitel, er voksende.

Over alt i ElTele-systemet er det nå en voksende bevissthet om at det trengs større enheter. Veien fram for å få integrert energisektorens ulike telesatsinger synes imidlertid fortsatt temmelig kronglet. Det er iallfall mange kokker som skal bli enige før det skjer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse