Annonse


Vi holder fremtiden i hånda

En drivkraft i denne utviklingen vil være nye tjenester. Viktig vil det også være at hastigheten på overføring av signaler vil bli raskere.

– Palm vil etter hvert kunne bli en tynn klient, som oppkobles etter behov. Sentralt i dette står Jini. Et eksempel på en mulighet er når jeg lander på Gardermoen kommer det en beskjed om at det er tilbud på Johnny Walker, når jeg forlater flyplassen forsvinner tilbudet, sier Donnerstad på messen NorBit ’99 i Oslo.

Internett blir sentralt
Han mener Internett vil være sentralt for fremtiden for håndholdte. Og at maskinene vil bli mer aktive i å sortere en voksende mengde informasjon.

– Om det blir mobiltelefoner, eller håndholdte som kommer til å vinne WAP-racet, vet jeg ikke. Håndholdte får etter hvert GSM-muligheter, og GSM-telefonene får bedre skjermer. Personlig tror jeg at Ericssons Bluetooth-prosjekt blir viktig i denne sammenhengen. Men det er også utrolig viktig at det utvikles lokale tjenester. Ikke alle vil nøye seg med å lese New York Times på bussen, sier Donnerstad.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse