Heide, Claus

Annonse


Digitalt for de kresne

Heide, Claus

– Vi fokuserer først og fremst på bokproduksjon, der vi tilbyr løsninger for hele produksjonsprosessen, sier Claus Heide i Océ Norge.

Fullstendig bok
En printer som spyr ut 700 A4-sider i minuttet, eller kan produsere 28 bøker i A5-format per minutt – en slik nyhet har aldri tidligere vært presentert i Norge, mener Heide. Han har også med seg en 45 siders arkprinter til prøvetrykk og mindre produksjoner.

Softwaren som tilbys, PRISMA+ POD, tar seg av hele prosessen, fra bestilling av en bok, via prepress og utskytning til ferdig print.

Annonse


Vil løsne
Océ Norge leverte et system for to år siden – og de har et er under installasjon i Steinkjer nå. Men mange venter og lurer, og så snart et par trykkerier til har kastet seg på, vil det løsne for alvor, tror Heide.

Kvaliteten på trykksakene er nå fullt tilfredsstillende for de fleste behov. Når mange kunder nøler, er det heller fordi innføringen av den nye teknikken griper så sterkt inn i hele infrastrukturen i bedriften. Men for trykkerikundene er fordelene så opplagte at de som vil betjene markedet sitt vil bli tvunget til å komme seg på banen.

– Om vi ikke tar merverdien med i bildet, vil skjæringspunktet for lønnsom bruk av denne teknologien gå ved rundt 1500 bøker, sier Heide.

I tillegg slipper man lagerbeholding og mindre kapital blir bundet.

Stort bruksområde
Svenskene er et stykke foran oss i bruken av digital trykkteknikk. Der er det mye brukt i produksjon av f.eks. brukerhåndbøker, men Heide ser et interessant marked også for trykking av vanlige soft-coverbøker.

På NorBit´99 demonstrerer Océ to boklinjer, en er basert på løpende bane, og en er basert på ark og kjører 158 siders bøker pr. minutt. I tillegg viser de en arkprinter for produksjon av A4-format, og en fargemaskin som trykker cover og brosjyrer. Det blir også spesielt fokusert på soft-ware.

– NorBit blir en viktig møteplass for oss som henvender oss til printing- and publishingmarkedet. Det er her vi vil se veksten i tiden fremover, sier Heide.

Hele verden
Océ Norge omsetter for 308,5 millioner og har 180 ansatte. Utover i landet er de representert dels gjennom sin egen organisasjon, dels gjennom forhandlere. Produktene omfatter alt fra enkle kontorkopimaskiner til utstyr for teknisk kopiering, mikrofilmkopiering, laserskrivere, banelasere og plottere.

De fleste produktene springer ut fra Océs egen forskning og utvikling. Den internasjonale Océ-gruppen dekker alle kontinenter med sitt markedsapparat.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse