Toshiba mobil-pc

Annonse


43 prosent billigere brikker

Toshiba mobil-pc

For noen uker siden kuttet Intel prisen på Pentium III for stasjonære maskiner med opptil 41 prosent. Søndag var det Pentium II og Celeron mobilprosessorer sin tur.

Lave priser
Den nye mobile 433 MHz Celeron koster 1.300 kr. Prisen på 400 MHz Celeron senkes med 43 prosent til 800 kr, mens 400 MHz Pentium II reduseres med 32 prosent til 2.500 kr.

366 MHz Celeron kuttes med 41 prosent til 700 kr, mens 366 MHz Pentium II faller med 40 prosent til 1500 kr.

Annonse


Mer mobilt fra AMD
De oppgitte prisene er hva de store PC-produsentene betaler. Å kjøpe én enkelt prosessor, er dyrere, men også her faller prisene.

AMD kommer også snart med nye mobilprosessorer. Foreløpig leverer de en 400 MHz K6-2 og en 380 MHz K6-III.

Compaq, Dell, HP, IBM og Toshiba vil tilby mobile PC-er med 433 MHz Celeron med det aller første.

Billigere mobil-PC
De heftige priskuttene fører til at bærbare maskiner blir stadig billigere. Dette skjer til tross for et midlertidig underskudd på aktive flatskjermer.

De raskeste Celeron-prosessorene er mer enn tilstrekkelig kraftige for vanlige kontorprogrammer. Mange bedrifter vil nok nøye seg med Celeron-maskiner i stedet for de mye dyrere Pentium II og III.

Mobil Coppermine
Intel meldte nylig at de vil være klare til å levere “Coppermine”, en ny Pentium III-prosessor med en klokkehastighet på minst 700 MHz i oktober.

Samtidig kommer en Coppermine mobilprosessor, som derved vil viske ut gapet mellom stasjonære og bærbare PC-er. Lanseringen kommer tidligere enn opprinnelig antatt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse