Kabelsurfer

Annonse


Kabelsurfing tidobles i 2003

KabelsurferEn undersøkelse av IDC viser at Europiske land ruster opp kraftig for digitale kabel tjenester.

Vekst
Analysebyrået IDC forventer at salg av kabel-modemer vil vokse fra fjorårets omsetning på 200 millioner kroner til over 4 milliarder i 2003.

– I 1998 var det noen få kabelmodem-lanseringer fra kabeloperatører i Europa. I 1999 er stadig flere i ferd med å oppgradere for å tillate toveis kommunikasjon og etterspørselen etter modemer vil raskt øke, sier Richard Mol, analytiker i IDC.

Undersøkelsen understreker imidlertid behov for modemstandarder og kvalitetssikret IP-telefoni for å konkurrere med tradisjonelle teleoperatører.

Også i Norge
I Norge er det UPC (tidligere Janco Multicom) som har lansert de største ambisjonene for oppgradering av nettet. I løpet av nyttår skal om lag 100.000 av deres over 300.000 abonnenter nyte tilbud om lynrask surfing og IP-telefoni.

Annonse


Telenor Avidi jobber også aktivt med oppgradering for kabelsurf. Dette selskapet er Norges nest største operatør, og har med om lag 275.000 kunder. Avidi vil imidlertid ikke tilby telefoni, da dette vil konkurrere med Telenors eget standard telefonitilbud via kobber.

Kabeleiendommen til Telia og Telenor har blitt en het potet i fusjonsprosessen, da EU-kommisjonen ser ut til å akseptere UPCs krav om utskilling.