Annonse


ElTele legger strømsatsing på is

– Det er det felles utredningsutvalget i ElTele som har besluttet å legge satsningen på kommunikasjon over 220-voltsnettet på is inntil videre, sier adm. direktør Ivar Erstad i ElTele Vest til ITavisen.

– Beslutningen bygger på en kartlegging av aktuelle produkter og leverandører, og ble truffet i vår. Slik vi ser det, er det for tidlig å kommersialisere de produktene som finnes, sier han.

Ikke skrinlagt
Erstad avviser at beslutningen har noen sammenheng med lederflukten fra ElTele-systemet de siste månedene.

– Strømnettsatsningen er langt fra skrinlagt. En egen gruppe i ElTele har til oppgave å overvåke utviklingen, slik at vi kan ta den opp igjen straks produktutviklingen tilsier det, sier Erstad til ITavisen.

Annonse


Skulle startet i høst
Flere ElTele-selskaper skulle etter planen ha startet opp pilotforsøk med den nye teknologien nå i høst.

ElTele Rogaland, som er eid 90 prosent av Lyse Energi, var det selskapet som gikk mest offensivt ut. I fjor høst offentliggjorde selskapet planer om å starte uttestingen av den nye teknologien allerede i vår.

Men utviklingsselskapet Comuniq opplyser til ITavisen at de og Lyse Energi ønsker å fortsette satsningen – uavhengig av ElTele-gruppen.

Planen var å benytte et strømnettmodem med en kapasitet på mellom 64 og 100 Kbit/s. Modemet skulle primært benyttes til automatisk måleravlesning ute hos abonnentene. Som tilleggstjenester skulle abonnentene få tilbud om telefoni, internett og alarm.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse