Sonera

Annonse


Finland forsvinner fra Sonora

Sonera

Drøyt ti måneder etter den finske operatøren Soneras vellykkede inntreden på børsen, planlegger nå den finske staten å redusere sin eierandel i selskapet.

Ned til 50,1 prosent
Den finske regjeringen har mandat til å kunne selge ytterligere 27,7 prosent, noe som ville redusere den finske stats eierandel til 50,1 prosent. Men det er ennå uklart hvor mye den finske staten planlegger å selge.

Da Sonera-aksjen ble introdusert på Helsingfors-børsen i november i fjor solgte den finske staten ut 22,2 prosent, til en kurs på 69 svenske kroner. Tirsdag denne uken sto kursen i 200 kroner.

Annonse


Dermed har Sonera en børsverdi på 144 milliarder svenske kroner, og et salg av 27,7 prosent skulle gi drøyt 40 milliarder kroner til den finske staten, melder Finanstidningen.

Mest mobil
Sonera var en gang i tiden det finske televerket, og har i dag det meste av sine inntekter fra mobiltelefoni. Selskapet er den overlegent største i Finland med en markedsandel på 70 prosent. Innenfor fasttelefoni har selskapet en markedsandel på knappe 30 prosent.

Den finske operatøren var først ute med å tilby WAP-tjenester via sine nett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse