Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


Mot mobilavtale for Tele1

Foto: Jørgen berner RossMen selskapet er langt fra fornøyd med prisvilkårene.

Tele1 Europe opplever en solid vekst i det nordiske forretningsmarkedet og har for lengst sett viktigheten av å tilby kunde mobiltelefoni. Men en avtale med mobiloperatørene sitter lengre inne enn de hadde ønsket.

år 2000
Adm. direktør Pål Vegard i Tele1 Norge, har tidligere uttalt til ITavisen at en avtale fort kan drøye til ut på nyåret. Men nå har tydeligvis teleutfordreren kommet mer på gli med duopolistene Telenor og NetCom,.

– Vi har fått beskjed om at de er klare for sluttforhandlinger, det som nå gjenstår er å bli enige om pris, sier han til ITavisen.

Annonse


Han tror Tele1 kan få en mobilavtale i havn i løpet av seks til syv uker, og vil snart være klar for å tilby mobiltjenester også i Norge.

Refiler
Vegard mener duopolistene, NetCom og Telenor, krever urimelige høye samtrafikkpriser. Så langt har Tele1 løst dette ved å sende trafikken via Sverige ”refiling,” da disse takstene er fastsatt av ITU (omn lag femti øre) og ikke Telenor/NetCom. En betingelse Telenor stiller for å tilby videresalg av mobiltjenester, er selvfølgelig at denne praksisen stoppes.

– Jeg har sagt det til mobiloperatørene at jeg gjerne stopper refiling i dag, men da må de kunne tilby levelige vilkår for andre operatører, sier Vegard til ITavisen.

Vegard reagerer sterkt på at Telenor så langt forlanger dyrere priser av andre operatører enn sluttkunder. Ett eksempel på dette er Telenors VIP-nett der sluttkunder ringer til mobil for kun 50 øre, mens Telenor krever over en krone av andre operatører.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse