Kolstrøm, Gøran

Annonse


Microsoft kutter Telenor

Kolstrøm, Gøran

Med kun femti ansatte i Norge sto ikke teleselskapene i kø for å tilby teletjenester til den amerikanske programvaregiganten. Selskapet tok først i bruk Telenor, mens statskjempen fortsatt hadde monopol på fastlinjetjenester. Men til tross for at monopolet falt, var ikke Telenor villige til å gi store rabatter.

Fantastisk
Da Tele1Europe banket på døren til IT-ansvarlig for Microsoft Europa, Gøran Kolstrøm, fikk programvareselskapet opp øynene for hva de kunne spare.

– Det er ganske fantastisk at vi kan spare flere millioner bare ved å bytte leverandør, sier Kolstrøm til ITavisen.

Annonse


Han vil ikke gå i detalj om priser, men opplyser at regningen er halvert etter at de kuttet linjen til Telenor.

Anbud
95 prosent av teletrafikken til Microsoft i Norden rutes til kundesenteret i Sverige. Tidligere ble kundene satt over manuelt fra de ulike landene, noe som kostet unødig mye.

– Vi ønsket å opprette et eget VPN-nett (Virtuelt Privat Nett), mellom de nordiske landene, således kunne vi senke avgiftene til utenlandssamtaler, sier Kolstrøm til ITavisen.

Selv om Tele1 fristet med gode tilbud valgte programvaregiganten å også gi en anbudsforespørsel til Telenor og Telia.

– Jeg fikk den oppfatningen at Telenor ikke var særlig interessert. De gadd ikke forhandle videre på det første tilbudet, sier Kolstrøm til ITavisen.

Gunstig for begge
Telia jenket seg noe i pris, men var allikevel milevis fra Tele1 sitt anbud. Tele1 Europe har den norske filialen i Nydalen, vegg i vegg med Microsoft, noe som gjorde direkte aksess gunstig for begge parter.

Kabelen ble kun strukket noen meter fra Tele1 sin svitsj til den norske Microsoft-avdelingen.

Etter hvert ble Microsofts svenske og danske filialer koblet opp mot Tele1s respektive svitsjer.

Ikke klar
Til tross for at Tele1 har trappet kraftig opp etter milliardemisjonen i mai er den finske svitsjestasjonen ennå ikke helt klar. Dermed må Microsoft fortsatt vente på billigere utenlandssamtaler fra Finland.

Både Tele1 og Microsoft regner med at svitsjen skal være operativ i løpet av måneden.

Portabilitet
Lojalitet til sitt telefonnummer har vært et betydelig hinder for bedrifter som vil bytte teleleverandør. Bedrifter måtte tidligere trykke om alt fra brevark til annonser, noe som ofte gjorde bytte til annen leverandør ulønnsomt. Derfor har Microsoft kun valgt Tele1 til utgående trafikk.

– Nummerportabilitet er allerede innført i Norge, men vi venter på at systemet skal etableres i Sverige i høst, før vi vil vurdere å bytte leverandør også på inngående trafikk, sier Kolstrøm til ITavisen.

Da gjenstår det å se om Telenor, Telia eller et eventuelt Telianor er villig til å strekke seg lenger for å beholde Bill Gates & Co som kunde.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse