Nera ICO-telefon

Annonse


Nera tror på ICO-kontrakt

Nera ICO-telefon

– Vi får klarlegge hvilke konsekvenser som kan komme ut av denne kreditorbeskyttelsen ICO har søkt om, sier informasjonssjef i Nera Helge Skaar til ITavisen.

Utvikler interessant produkt
– Vår vurdering av ICO-prosjektets teknologi som konkurransedyktig konsept for mobil satellittkommunikasjon er ikke endret, og Nera har under utvikling et interessant produkt, sier administrerende direktør Bjørn Ove Skjeie i Nera, og fortsetter:

– Den videre fremdriften av prosjektet vil bli avgjort etter at konsekvensene for Nera av ICOs paragraf-11-filing er klarlagt.

Annonse


Fikk forskudd
Nera har kjøpt teknologi for vel 21,4 millioner kroner i forbindelse med kontrakten med ICO, og har kostnadsført om lag 25,6 millioner kroner. Men de har også fått forskudd fra ICO på nærmere 38,8 millioner kroner.

– Vi får vurdere hva som vil skje videre ut fra de faktiske forhold, sier Skaar.

Trenger tid
ICO Global Communications søkte fredag 27. august kreditorbeskyttelse under paragraf 11 i henhold til konkurslovgivningen i USA. ICO opplyste at dette var for å få den nødvendige tid til å reorganisere, rekapitalisere og fullføre sin finansiering, for å kunne fremstå som en konkurransedyktig aktør innen global mobil satellittkommunikasjon.

ICO satser i likhet med konkursrammete Iridium på verdensomspennende kommunikasjon over et satellittsamband. ICO startet sitt prosjekt senere, og har tidligere meldt at de ville ha lavere priser for bruk enn konkurrenten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse