Nera ICO-telefon

Annonse


Nera tror på ICO-kontrakt

Nera ICO-telefon

– Vi får klarlegge hvilke konsekvenser som kan komme ut av denne kreditorbeskyttelsen ICO har søkt om, sier informasjonssjef i Nera Helge Skaar til ITavisen.

Utvikler interessant produkt
– Vår vurdering av ICO-prosjektets teknologi som konkurransedyktig konsept for mobil satellittkommunikasjon er ikke endret, og Nera har under utvikling et interessant produkt, sier administrerende direktør Bjørn Ove Skjeie i Nera, og fortsetter:

– Den videre fremdriften av prosjektet vil bli avgjort etter at konsekvensene for Nera av ICOs paragraf-11-filing er klarlagt.

Annonse


Fikk forskudd
Nera har kjøpt teknologi for vel 21,4 millioner kroner i forbindelse med kontrakten med ICO, og har kostnadsført om lag 25,6 millioner kroner. Men de har også fått forskudd fra ICO på nærmere 38,8 millioner kroner.

– Vi får vurdere hva som vil skje videre ut fra de faktiske forhold, sier Skaar.

Trenger tid
ICO Global Communications søkte fredag 27. august kreditorbeskyttelse under paragraf 11 i henhold til konkurslovgivningen i USA. ICO opplyste at dette var for å få den nødvendige tid til å reorganisere, rekapitalisere og fullføre sin finansiering, for å kunne fremstå som en konkurransedyktig aktør innen global mobil satellittkommunikasjon.

ICO satser i likhet med konkursrammete Iridium på verdensomspennende kommunikasjon over et satellittsamband. ICO startet sitt prosjekt senere, og har tidligere meldt at de ville ha lavere priser for bruk enn konkurrenten.