Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


Nye Sense i tottene på Telenor

Foto: Jørgen berner Ross

Den gjenoppståtte virtuelle teleaktøren Sense vil ikke nøye seg med kun videresalg av mobiltjenester. Selskapet vil selv dirigere trafikken, et sårt punkt for netteierne.

Megler med Telenor
– Jeg kan bekrefte at Sense fortsatt megler med Telenor, og at fristen ennå ikke er utløpt, sier avdelingsleder Randi Punsvik i Post- og teletilsynet til ITavisen.

Sense krever i likhet med gamle Sense tilgang til Telenors mobilnett på egne premisser. Partene må først bli enige om tekniske spesifikasjoner, før pris diskuteres.

Annonse


Parallelt behandles temaet om på prinsippnivå i Samferdselsdepartementet, etter at tidligere justisminister Dørum valgte å overprøve PTs avgjørelse i fjor.

Virtuelle i kø
Sense er ikke den eneste som sliter med å slippe til. Tele 1, som fikk en avtale med Telia i Sverige om mobiltrafikk, sliter fortsatt med å få en tilfredstillende avtale i Norge.

Adm. direktør Pål Vegard i Tele 1 sier til ITavisen at duopolistene, NetCom og Telenor, krever urimelige høye samtrafikkpriser. Ifølge Vegard utnytter de sin markedsmakt, ved å tilby betingelser som ikke gir forretningsgrunnlag for en tredje aktør.

Satser uansett?
Administrerende direktør i Sense, Nadir Nalbant, bekrefter overfor ITavisen at betingelsene i dag ikke er særlig gullkantede, men opprettholder troen på en avtale om kort tid.

Etter det ITavisen erfarer kan Sense komme til å begynne tjenestene på netteirens vilkår, for så å satse på at Telenor omsider blir tvunget i kne av departementet. Hvis Sense får anledning til å dirigere utenlandstrafikk via eget nett vil Telenors fete roamingavtaler bli satt under betydelig press.

– Før eller siden vil duopolet falle på mobiltelefoni. Vi regner med å ha en mobilavtale i løpet av året, sier Nalbant til ITavisen.