Annonse


Enitel fornøyd med minus

Kursen på aksjene steg etter at selskapet la fram sitt kvartalsregnskap fredag morgen. Klokken 13:00 på fredag hadde kursen først gått fra 160 kroner til 169kroenr før den endte på 166 kroner..

Godt fornøyd
– Vi er meget tilfreds med de resultatene vi har oppnådd. Allerede nå er vi på god vei til å realisere vår ambisiøse målsetting om bli et fullverdig alternativ til Telenor på transport av tele- og datatrafikk, heter det i en melding fra Enitels administrerende direktør, Olav Harald Nordgard.

Driftsinntektene var på beskjedne 5 millioner kroner for andre kvartal, og totalt 12,2 millioner hittil i år.

Overskudd i år 2002
Enitel samarbeider med Telia om en kabel over Nordsjøen gjennom selskap NorSea Com. Ifølge Reuters kunne dette melde om en kostnadsoverskridelse på 25 millioner kroner. Dette blir dekket likt av Telia og Enitel.

Annonse


Enitel har som mål å gå med overskudd i år 2002, da med en markedsandel på mellom 10 og 15 prosent.

Nye kontrakter
Til nå har Enitels sikret seg kontrakter med en omsetningsverdi på 57 millioner kroner.

Enitel kunne torsdag legge frem en ny samarbeidsavtale med Posten SDS, som har en omsetning på 46 millioner.

God respons
Enitel ble notert på Oslo Børs SMB-liste 13. juli, og var på noteringstidspunktet tilført 968 millioner kroner i egenkapital, og hadde en kapitalisert verdi på 1,6 milliarder kroner.

– Vi er nå er inne i en utbyggingsfase med høye midlertidige kostnader. Men responsen vi har fått fra markedet og de kontrakter vi har inngått gir oss god tro på fremtiden, sier Nordgard.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse