Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3-mobil neste år

OSLO: Koreanske Samsung har lansert en mobiltelefon som kan spille MP3-filer med stereolyd. Foreløpig finnes den ikke i for europeiske forhold, men den kan komme til neste år.

Dette forteller administrerende direktør Arna Annaniassen i Senas til ITavisen. Senas importerer og distribuerer Samsungs produkter i Norge.

– Koreanerne har ikke satt noen fast dato, men overfor meg har de antydet førte kvartal år 2000 som et mulig lanseringstidspunkt for GSM-utgaven av MP3-telefonen i Europa og Norge, sier Annaniassen.

Dobbel kapasitet
Musikkfilene i MP3-format lastes over til telefonen fra en PC. Den telefonen Samsung nå tilbyr utelukkende på det koreanske markedet kan lagre 16 MB musikk eller ca 15 minutter. Koreanerne lanserer allerede i september i år en telefon med dobbelt musikk-kapasitet, skriver Wired News.

Mobilen spiller musikk i stereolyd via ett sett med hodetelefoner. Teknologien for musikkavspilling fungerer uavhengig av telefonbruken, opplyser Annaniassen. Batterikapasietetn gir ifølge Wired News fire timers musikkavspilling eller 160 minutters telefonsamtaler.

Annaniassen spår dessuten at Samsung snart vil ha en WAP-variant av MP3-telefonen klar. Mobiltelefonen kan da laste MP3-filene direkte ned fra Internett uten å gå veien om PC-en.

Stikkord: Mobil