Annonse


Vi skal e-handle i Norden

Det var i et møte 18. august at fire ledende skandinaviske e-handelsorganisasjoner besluttet å danne CommerceNet Scandinavia, skriver eforum i en pressemelding.

Kommersiell bruk
Målet med alliansen er å markedsføre elektronisk forretningsdrift og annen kommersiell bruk av Internett i de nordiske landene.

Organisasjonene bak er eforum.no i Norge, Foreningen for Dansk Internett Handel (FDIH), Svenska IT-företagens Organisation (SITO) og CommersNet Finland.

– Ta vare på forsprang
– Dette gjør internasjonalt samarbeid viktig, spesielt med de andre Nordiske landene. De nordiske landene ligger i front hva angår Internett, e-handel og annen elektronisk forretningsdrift, sier direktør Agnes Beathe Steen Fosse i eforum.

Annonse


– Dette forspranget må vi ta vare på. Vi tror den beste måten å gjøre det på er gjennom å være en aktiv part i CommerceNet Scandinavia, sier Steen Fosse.

eforum.no ble etablert i juni 1998 for å bidra til økt etableringstakt for e-handel og annen elektronisk forretningsdrift i Norge. Bak etableringen sto Bankenes Betalingssentral ASA (BBS), Den Norske Bank ASA, Telenor Nextel AS, EUnet Norge AS og Fellesdata AS. Eforum.no har i dag 87 deltakerorganisasjoner.

I pressemeldingen het det at CommerceNet Scandinavia vil fokusere på:

Selvdeklarasjon og tillitsmerke
Commercenet Scandinavia har innsett at det er behov for å etablere et system on-line som gir forbrukeren trygghet på netthandel.

CommerceNet Scandinavia regner om kort tid med å ta initiativ til et system som gjør det mulig å oppmuntre skandinaviske nettaktører til å informere sine brukere på en standardisert måte om identitet, måten forretningen drives på, og om bedriftens personvern policy.

Teknologi og standarder

CommerceNet Scandinavia vil markedsføre og støtte skandinaviske pilotprosjekter og tester basert på etablering av teknologi og standarder for elektronisk forretningsvirksomhet.

De fire organisasjonene som nå etablerer CommerceNet Scandinavia har allerede samarbeidet om å arrangere konferanser om OBI (Open buying on the Internet) og mobil e-handel.

Konferanser og seminarer
CommerceNet Scandivavia vil arrangere felles konferanser og seminarer om elektronisk forretningsdrift. Blant de arrangementene som diskuteres er seminarer hvert år om strategi for elektronisk forretningsvirksomhet for toppledere arrangert i Helsinki, Oslo, Stockholm og København.

CommerceNet Scandinavia vil arbeide for å bli en tilknyttet partner til den internasjonale CommerceNet-organisasjonen.

Relaterte lenker
EFORUM.NO
Danish Ecommerce Association
CommerceNet Finland
Swedish IT Companies’ Organisation
CommerceNet Scandinavia
CommerceNet
Open Buying on the Internet