Annonse


Flere finner ny jobb på nett

– Arbeidsformidlingens hjemmeside er en av de mest besøkte i Sverige, og en av de største som ikke er en portal, sier Clas Almén, direktør for arbeidsformidlingssystemer i Arbetsmarknadsstyrelsen.

Flere aktører
I juli 1993 ble det statlige monopolet på arbeidsformidling opphevet i Sverige. Siden dette har bruken av Internett som formidler av stillinger økt dramatisk, og flere aktører er på banen. Men ingen kan foreløpig måle seg med den statlige etaten i størrelse.

– Vi er fullstendig dominerende og større enn alle de andre til sammen. En undersøkelse utført av meningsmålingsinstituttet Sifo viser at vi har ca 400.000 unike besøkere hver måned. Dette er en tiendedel av hele den svenske arbeidsstyrken, sier Clas Almén.

Digital rekruttering
Ifølge Sifo er Jobline nummer to på arbeidsformidlingsmarkedet i Sverige, med drøyt 100.000 besøkende hver måned.

– I USA regnes det med at rundt 40 prosent av all rekruttering vil skje digitalt, og vi ser den samme utviklingen i Sverige. Den største utfordringen blir å få personalsjefer til å bli mer positivt innstilt til Internett, sier markedssjef Lars Jungerth i Jobline til Sydsvenskan.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse