Annonse


Si opp Telenor før du flytter!

Janco, som er i ferd med å rulle ut fibernett til sine 330.000 kabelabonnenter, har allerede tegnet 4.000 telekunder. Med tilbud om full nummerportabilitet kan de nok lokke til seg flere frustrerte nummerløse Telenor kunder.

Nummerløs
– Post- og teletilsynets pålegg går kun på tilbyderportabilitet. Bytter du bopel blir det opp til tjenesteleverandørene å bestemme om du får beholde ditt gamle telefonnummer, sier avdelingsleder Arne Litlere til ITavisen.

Per i dag er det kun Janco og Telenor som tilbyr aksess (summetone) til private husstander i større skala. Men kun Janco lar deg ta med deg nummeret hvis du flytter lengre enn nærmeste koblingsboks.

Annonse


– Det er merkelig at Telenor ikke vil la deg beholde nummeret og dermed inviterer andre operatører til å overta kunden, sier avdelingsleder Eugene Landeide i Post- og Teletilsynet.

For dyrt
Informasjonsdirektør Elisabeth Hegg Gjølme forsvarer seg med at Telenor ikke er pålagt dette og at kostnadshensyn i forhold til sentralene veier tyngre enn kunders forkjærlighet for et gammelt nummer.

Janco er fornøyd
Markedsdirektør Gunnar Evensen i Janco Multicom er – ikke overraskende – begeistret for Telenors passive holdning.

– Flytter kunden til for eksempel Årvåll, Holmlia (i løpet av året), eller et annet oppgradert område lar vi abonnenten beholde sitt gamle telefonnummer, sier han til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse