Annonse


Si opp Telenor før du flytter!

Janco, som er i ferd med å rulle ut fibernett til sine 330.000 kabelabonnenter, har allerede tegnet 4.000 telekunder. Med tilbud om full nummerportabilitet kan de nok lokke til seg flere frustrerte nummerløse Telenor kunder.

Nummerløs
– Post- og teletilsynets pålegg går kun på tilbyderportabilitet. Bytter du bopel blir det opp til tjenesteleverandørene å bestemme om du får beholde ditt gamle telefonnummer, sier avdelingsleder Arne Litlere til ITavisen.

Per i dag er det kun Janco og Telenor som tilbyr aksess (summetone) til private husstander i større skala. Men kun Janco lar deg ta med deg nummeret hvis du flytter lengre enn nærmeste koblingsboks.

Annonse


– Det er merkelig at Telenor ikke vil la deg beholde nummeret og dermed inviterer andre operatører til å overta kunden, sier avdelingsleder Eugene Landeide i Post- og Teletilsynet.

For dyrt
Informasjonsdirektør Elisabeth Hegg Gjølme forsvarer seg med at Telenor ikke er pålagt dette og at kostnadshensyn i forhold til sentralene veier tyngre enn kunders forkjærlighet for et gammelt nummer.

Janco er fornøyd
Markedsdirektør Gunnar Evensen i Janco Multicom er – ikke overraskende – begeistret for Telenors passive holdning.

– Flytter kunden til for eksempel Årvåll, Holmlia (i løpet av året), eller et annet oppgradert område lar vi abonnenten beholde sitt gamle telefonnummer, sier han til ITavisen.