Annonse


IT-lastebiler fra Ericsson

Lastebilprodusenten Scania satser hardt på mobil kommunikasjon. De stiftet selskapet Infotronics i mars. Tidligere denne uken flyttet selskapet inn i nye lokaler i Kista utenfor Stockholm – i den svenske utgaven av Silicon Valley. I nærheten er forskningslokalene til samarbeidspartneren Ericsson.

Viktig kommunikasjon
Løsningene som lages vil være basert på standarder som WAP, Bluetooth, radiokommunikasjon og andre nye teknologier.

– De IT-baserte kommunikasjonsløsningene for et kjøretøy vil snart være like viktige som for eksempel lastekapasitet og drivstofføkonomi, sier Scanias tekniske sjef Håkan Samuelsson.

– I løpet av kort tid vil noen av Scanias produkter være elektroniske tjenester, lover informasjonssjef Peter Gillbrand i Infotronics, og forsikrer om at muligheter for kommunikasjon i en bil, snart vil bli sett på som like naturlig som å vaske frontruta, eller ta en kaffepause.

Annonse


Markedet vokser
De to selskapene skal samarbeide om å utvikle kommunikasjonsløsninger for tungtransporten. Dette er et marked som vokser sterkt. Det er beregnet at omsetningen var på vel 1,5 milliarder norske kroner i 1998, og at dette vil vokse til en verdi av over ni milliarder i år 2002.

Men kommunikasjonsløsninger vil også bli dagligdagse når det gjelder personbiler. I løpet av 15 år regner en med at markedet for intelligente kommunikasjonsløsninger for biler vil bli på over 3.000 milliarder(!) på verdensbasis.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse