Annonse


Taper telekatalog til tyskere

Trykking av Telefonkatalogen og Gule Sider i Norge vil fra år 2000 skje i Tyskland, skriver Telenor i en pressemelding.

Dette ble klart etter at Telenor Media AS valgte å gi Norges største trykkerikontrakt til det tyske selskapet Mohndruck Graphische Betriebe GmbH etter en anbudsrunde med åtte anbydere.

Kun en norsk
Det skal trykkes 7,6 millioner kataloger årlig. Kontraktsverdi er i størrelsesorden 200 millioner kroner over en femårs periode. Trykkekontrakten ligger i dag hos Elanders Norge AS, som var eneste norske anbyder.

– Beslutningen er tatt etter en lang vurdering av totalen av leveringsdyktighet, produksjonstid, kvalitet, mulighet for produktutvikling samt pris som de viktigste kriteriene, sier katalogdirektør Wenche Holen i Telenor Media AS i pressemeldingen.

Annonse


Beklager
– Vi kan bare beklage at Elanders ikke nådde opp denne gang. Vi får en samarbeidspartner i Europa som er profesjonell på katalogvirksomhet, og vi vurderer nå blant annet 4-fargers trykk i Gule Sider og annen produktutvikling. Telefonkatalogen og Gule Sider skal fortsatt vil være til nytte for de mer enn en million personer som bruker dem daglig, sier Holen.

Elanders-konsernet vil fortsatt trykke Ditt Distrikt og Bedriftskatalogen for Telenor Media i Norge, og selskapet har også trykkekontrakten for Telenor-selskapets katalogvirksomhet i Polen og Spania. Disse kontraktene vil ikke bli berørt i denne sammenheng.

Det tyske Mohndruck er et anerkjent trykkeri i Europa og en del av Bertelsmann-konsernet som er blant verdens største mediegrupperinger. Selskapet har blant andre Deutche Telecom, Sütter Verlag og Gouden Gids (tilsvarende Gule Sider) i Holland som kunder i dag.