Nettavisen

Annonse


Svenske Spray kjøpte Nettavisen

Nettavisen

Det har vært mye strid om Nettavisen siden gründerne Odd Harald Hauge, Stig Eide Sivertsen og Knut Ivar Skeid startet den i 1996. Den siste tiden har imidlertid avisen vært i klar fremgang og en rekke allianser, både stoff- og annonsemessig og økonomisk har gjort at avisens fremtid har vært klart lysere.

Da Orkla kjøpte 20 prosent av selskapet i våres skulle pengene blant annet brukes til å etablere Nettavisen i Sverige. Nå går det altså andre veien: Svenskene overtar Nettavisen.

Raske penger for Orkla
Spray Razorfish betaler 450 kroner pr. aksje for Nettavisen. Til sammenligning betalte Orkla 280 kroner pr. aksje da selskapet kjøpte 20 prosent av Nettavisen, en uke etter at Dagbladet betalte 260 kroner for halvannen prosent.

Annonse


Dagens pris på 450 kroner betyr at Orkla kan vise til enda en vellykket kommunikasjonsinvestering.

Gründere og Nagell-Erichsen
De andre storaksjonærene i Nettavisen kan også være tilfreds med handelen. Einar C. Nagell-Erichsens selskap Meridian eide 12,9 prosent, ansvarlig redaktør Odd Harald Hauge ti prosent, gründer Stig Eide Sivertsen 8,2 og adm. direktør Knut Ivar Skeid 7,5 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse