Cisco

Annonse


Full fart for Cisco

Cisco

Ciscos netto overskudd økte til 4,98 milliarder kroner, opp fra 3,87 milliarder kroner i samme kvartal i fjor, mens omsetningen økte fra 19,15 milliarder kroner til 27,86 milliarder. Da resultatene ble lagt frem, understreket Cisco-sjef John Chambers betydningen av Internett for selskapets utvikling.

Mest lønnsom
– Internett er i stadig større grad en viktig faktor i den sterkeste, amerikanske økonomi noen gang. Ved å levere systemene som gjør Internett mulig, har Cisco en viktig rolle når det gjelder å la kundene følge med i en eksploderende Internett-økonomien, sa Chambers.

– Dette fører i neste omgang til at vi vokser raskere enn alle våre konkurrenter og at vi har vært det raskest voksende og mest profitable selskapet i IT-industriens historie, fortsatte han.

Annonse


Nye markeder
Cisco hevdet at selskapets aktiviteter i nye, internettrelaterte markeder var med på å forsterke utviklingen. I løpet av kvartalet solgte Cisco mer internettutstyr til internasjonale teleoperatører enn noen gang før.

Selskapet skrøt også av sitt salg til små og mellomstore bedrifter, et av de raskest voksende markedssegmentene.

Konsulentbransjen
Tirsdag offentliggjorde selskapet en investering på 7,84 milliarder kroner i konsulentselskapet KPMG.

Denne annonseringen kom samme dag som Lucent Technologies kjøpte opp International Network Services (INS), et konsulentselskap som hittil har vært en viktig samarbeidspartner og kunde for Cisco.

Tykk lommebok
KPMG-kjøpet vil ikke være det siste for Cisco. Selskapet har nå en kontantbeholdning på 79,27 milliarder kroner tilgjengelig, et beløp som i følge selskapets finansdirektør øker med 3,14 milliarder i måneden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse