Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rådyrt for NetCom

OSLO: Til tross for at Tele Danmark betalte 288 kroner per aksje i NetCom, en krone mer enn fjorårets rekordnotering, synes fortsatt ikke markedet aksjen er verdt mer enn 250 kroner.

NetCom på børs

Det har lenge vært spekulert i at Ameritech skulle øke sin eierandel i NetCom. Nå som det endelig skjer skaper det ikke store rystninger på Oslo Børs.

Overpris?
Tele Danmark som kjøper 19,6 prosent av NetCom fra Singapore Telecom var nødt til å betale overpris for aksjene. Høyeste kurs som ble notert i fjor sommer var 287 kroner – om lag 14 milliarder i total børsverdi.

Nå betaler altså danskene 288 kroner per stykke, nesten 3 milliarder, for å øke sin eierandel fra 20 til 40 prosent sammen med sin egen eier, Ameritech.

Opp som en løve…
Umiddelbart etter at nyheten ble kjent klatret NetCom aksjen med 17 kroner til 270 kroner, men i løpet av en time hadde oppkjøpsfeberen lagt seg og kursen falt tilbake til rundt 250 kroner – drøyt 12 milliarder i samlet børsverdi.

Nå er det imidlertid normalt å betale overkurs ved større oppkjøp, men det skal kraftigere krutt til for å løfte NetCom-aksjen. Kanskje venter investorene på resultatet fra 2. kvartal som legges frem i slutten av måneden. Et selskap tjener ikke automatisk mer penger ved å bli eiet av amerikanere…

Stikkord: Mobil