Kabelsurfer

Annonse


Kabelsurf vinner i Amerika

KabelsurferSelv om kabel-tjenester er noe dyrere enn oppringttjenester via modem, tar stadig flere seg råd til å nyte høyere overføringshastighet.

Kabel knuser kobber
En studie utført av Kinetic, referert i Wall Street Journal, forteller at 700.000 hjem i USA nå er koblet opp via kabel. Om lag 300.000 surfer via kabel i Canada, mens Mexico trolig må vente lenger på slik luksus.

Kabel-overføring gir mange ganger raskere surfing, ofte opp mot 500 kb, men koster også flere ganger mer.

Oppgraderer
Kabelselskapene som er i ferd med å oppgradere nettene til å overføre data begge veier, tar om lag 400 kroner i måneden, i tillegg til betaling for TV-kanaler.

Annonse


Et vanlig Internett abonnement via telefon-modem, koster rundt en hundrelapp.

De største
[email protected] er med cirka 620.000 surfere så langt den største leverandøren.

På andreplass ligger Road Runner med om lag 320.000 abonnenter. Road Runner er eid av blant annet Microsoft og Time Warner.

Tidligere i år meldte også telegiganten AT&T seg inn i kabel-kampen, ved oppkjøp av TCI – som er tilknyttet mer en 10 millioner kabelhusstander.

24 timer i døgnet
Studier viser at Amerikanske hjem med kabelmodem tilbringer langt mer tid på nettet, enn hjem med analoge modem.

Tallene er ganske oppsiktsvekkende. For amerikanske husstander betaler en flat lokaltakst, i motsetning til de europeiske. Således blir ikke kostnadshensynet en begrensende faktor for analoge modembrukere.

I Norge, der folk betaler per minutt for surfing via telefon, vil bruken trolig surfingen øke enda mer med kabel enn i USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse