Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


Tele1 vil selv bli ISP

Foto: Jørgen berner RossDet er ikke bare NetCom som kaster seg på Internett bølgen. Tele1 er også for full fart ut i cyberspace. Selskapet som allerede har kjøpt opp en ISP i Danmark og Finland, vurderer nå å bygge en egen tjeneste i Norge.

Ruster opp
Dalende marginer på tradisjonell taletrafikk gjør at Tele1 ruster opp innen datatjenester. Tidligere kjøpte Tele 1 opp Clinet i Finland og Businessnet i Danmark.

I Norge outsources Internett-tjenester fortsatt via EUnet. Men forretningsmarkedet krever etter hvert stadig mer verdiøkende datatjenester. Og Tele1 velger trolig, som en totalleverandør, å bygge sin egen tjeneste.

Bygge selv?
Det er få attraktive oppkjøpskandidater i Norge, noe som gjør at vi trolig er nødt til å bygge en egen tjeneste, sier Pål Vegard til ITavisen.

Annonse


Vegard regner med at kompetansen fra den danske og finske ISPene vil lette arbeidet med å bygge en norsk tjeneste.

Cowboy bransje?
Vegard mener at Telenors aggressive prispolitikk på Internett har støvsugd bransjen. Av de resterende aktørene mener han at det er alt for mange ”cowboyer” som tror det blir penger av alt som heter Internett.

– Vi mener at kun å tilby en ISP blir for smalt. Vi vil satse på å tilby hele skalaen av tjenester til forretningsmarkedet. Frame-relay, Lan, Wan og så videre. Det er bare begynnelsen av hva næringslivet etter hvert vil etterspørre, sier han til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse