Annonse


Perfekt produkt for e-handel

Programvaresalg over Internett vil eksplodere i løpet av de nærmeste årene, spår analytikerne hos IDC. I en rapport utarbeidet av dette analyseselskapet hevder de at programvare for 30 milliarder kroner vil bli solgt over Internett i år.

I år 2003 vil omsetningen ha tidoblet seg til nærmere 300 milliarder kroner.

Programvare er ferskvare

– Programvare er det mest logiske produktet for salg over Internett. Varen skal jo inn i boksen som samtidig er verktøyet for kjøpet, sier Freddy Tengberg, daglig leder i Buyonet.

Annonse


Buyonet ble etablert for tre år siden etter at Tengberg ble lei av frustrasjonene over lange transporttider ved tradisjonelt salg av programvare i Sverige.

– Mange dataprogram er ferskvare som etter opphold på forskjellige lager, må sendes tilbake til produsenten fordi det i mellomtiden har kommet en ny oppgradering, før programmet er ute hos kunden, sier Tengberg.

Kryptering
– Vår ide løste problemene med lange transporttider, men nye spørsmål oppsto. Hvordan skulle vi få betaling for produktene, og hvordan skulle vi forsikre oss om at varen var kommet uskadet frem?

– Kryptering ble løsningen for oss. All programvare som blir solgt fra Buyonet er kryptert. Passordet for å løse krypteringen blir gitt kunden når varen er vel fremme og betalt, sier Tengberg.

Tidlig globale
Buyonet startet virksomheten på Internett i 1997, og oppdaget tidlig at markedet var globalt.

– I løpet av et halvt års drift hadde vi solgt i 85 land og kunne motta betalinger i 22 forskjellige valutaer, sier Freddy Tengberg.

I dag er selskapet et av de største programvarehusene i verden og forventer en tidobling av omsetningen både i 1999 og i år 2000.