Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-salget i EU opp 22 %

VIRGINIA/USA: Tross pessimistiske spådommer om avtagende PC-salg, økte salget i Europa med 21,7 prosent i andre kvartal.

Dell 450 MHz PC
Bedrifter krampeinnkjøp før år 2000, overskygget et noe svakere forbrukermarkedet. PC-salget i Norge steg for øvrig med ”bare” 17,8 prosent, mens det globale PC-salget økte med hele 27 prosent.

Dell, IBM, and Hewlett-Packard (HP), vokste mer enn gjennomsnittet og spiste således markedsandeler av Compaq.

Dell henter inn Compaq
Verdens størst PC produsent, Compaq, er fortsatt markedsleder i Europa, men tapte ledelsen i Storbritannia til utfordreren Dell.

Dell, som har vokst seg store på direkte salg av PCer via Internett og telefon, har lagt ned store resurser i Storbritannia. Selskapet har blant annet bygget opp en kjempemessig fabrikk og supportsenter i Irland.

Prisfall
Til tross for økende salg har prisene falt. Prispresset påvirker bunnlinjen til blant annet Compaq, som nylig annonserte at de må kutte ned på arbeidsstokken.

PC-produsentene ble reddet av bedrifter som bytter ut maskinparken for å unngå år 2000 problemer. Analytikere regner med at dette også vil hjelpe salget i andre halvår.

Compaqs markedsandel for hele Europa var 18,1 prosent, mens Dell økte med ett prosent poeng til 10,3 prosent. IBM økte med nesten to poeng til 9,8 prosent. HP som vokste med ett poeng, inntok fjerdeplassen med 7.6 prosent.