Nokia vs Ericsson

Annonse


Ericsson ikke lenger svensk

Nokia vs Ericsson

Etter at Ericsson sparket konserndirektøren er ikke interessen for selskapet blitt mindre, skal vi tro en fersk analyse. Andelen av utenlandske eiere har økt fra 49,7 til 52,3 prosent, ifølge Dagens Industri.

Dollarflom
Selv om interessen for finske Nokia var enda større resulterte ikke dette i noe nettoverskudd av amerikanske investeringer i Finland. Takket være Ericsson nyter svenskene av en dollarflom fra amerikanske investorer.

Analysen, som er utarbeidet av investeringsbanken JP Morgan, baserer seg på statistikk fra den amerikanske sentralbanken og finansdepartementet.

Annonse


Fortsetter opp
Etter en dag med generell svak oppgang på Stockholms-børsen, fortsatte Ericsson på sin vei oppover. Ericssons B-aksje løftet seg i overkant av én prosent, mens Nokia falt tilbake med ti kroner – over én prosent.

Selv om Ericsson har ridd på noen dagers optimisme er Nokia fortsatt dobbelt så stor, med nesten 500 milliarder mer i børsverdi.