Ramquist, Lars

Annonse


Optimismen råder hos Ericsson

Ramquist, Lars

Ericsson fortsetter sin rolle som kjerringa mot strømmen i et dalende europeisk aksjemarked. Nokia, som i forrige uke falt noe i kurs etter rekordresultater, hentet seg i dag inn.

Lettelse
Til tross siste ukers negative nyhetsstrøm, oppsigelse av Nilsson og halvert resultat, fortsatte Ericssons aksjeoppgangen fra fredag. Børskursen steg i dag med om lag fire prosent, til 267,50 kroner.

– Det er Ericsson som holder OMX-indeksen oppe i Stockholm. Investorene virker lettet over at ikke resultatet var verre, sier en megler ifølge Dagens Industri.

Annonse


Lettelsen skyldes nok ikke bare resultatet, men også troen på at ryddegutten Lars Ramquist skal få den fallerte mobilkjempen tilbake på beina.

Nokia ringer inn
Nokia, som i forrige uke leverte rekordresultater, og noe overraskende falt tilbake i børsverdi, steg med drøyt en prosent til 740 kroner.

Til tross for siste ukers dramatiske svingninger, og tilsynelatende optimisme for Ericsson er det allikevel liten tvil om hvem som er markedets favoritt.

Med kun halvparten av Ericssons ansatte, om lag 50.000, og dobbelte av børsverdien er det lite som tyder på at Nokia vil bli vippet av tronen med det første.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse