Hai

Annonse


IBM biter fra seg

Hai

IBMs nye Enterprise Storage Server bærer kodenavnet Shark, og pressekonferansen i New York liknet en scene fra Haisommer-filmen.

Haien symboliserer aggressiv konkurranse med EMC, Sun, HP og de andre som leverer tunge lagringssystemer som ofte koples sammen i egne lagringsnettverk (SAN – Storage Area Networks).

Enorme driftskostnader
Etterspørselen etter lagringskapasitet i storbedriftene vokser med 30 – 50 prosent hvert år, og med om lag 500 prosent hos de som driver elektronisk handel.

Annonse


Selv om harddiskene er blitt mye billigere, øker administrasjonskostnadene:

– En bedrift som kjøper harddiskkapasitet for 1.000 kroner, må samtidig regne med å betale 6.000-15.000 kroner i året for å administrere det hele, sier Jean-Marie Mathiot til ITavisen.

– Shark vil redusere driftskostnadene betydelig, sier Mathiot som er daglig leder av IBMs europeiske EMEA Storage Systems-avdeling.

Håndterer alle plattformer
Ifølge IBM er Shark verdens første åpne lagringsserver med støtte for NT, Unix, AS/400 og IBMs S390 stormaskiner, som kan være tilknyttet via både Ultra SCSI-, ESCON- og FiberChannel-grensesnitt.

Ett sentralt lagringsskap kan altså håndtere alle plattformer på en og samme tid.

IBMs Fibre Channel er basert på en annen standard enn det EMC og HP benytter.

Billigere enn EMC
Mange kunder klapper i hendene over at IBM nå melder seg på i dette markedet, som lenge har vært dominert av EMC og deres forholdsvis kostbare Symmetrix-systemer.

Prisen skal også være en årsak til at Hewlett-Packard i mai sluttet å videreselge EMCs lagringssystemer til sine kunder, og i stedet begynte å tilby Hitachis lagringssystemer.

Sun leverer også tunge lagringssystemer, men deres Jiro lagringsteknologi vil først være leveringsklar på nyåret.

Ekstremt skalerbar
IBM Shark er den første disk array-systemet som bruker IBM’s Seascape lagringsarkitektur som kan oppgraderes med nye prosessorer og andre komponenter etter hvert som de blir tilgjengelige.

– Seascape er ekstremt skalerbar, påsto markeds- og strategisjef Frank Elliott under mandagens lansering i New York. Elliot jobber ved IBMs Storage Systems Division i San Jose i Silicon Valley, som har utviklet det nye lagringssystemet.

Betal etter 110 dager!
Den største Shark-lagringsserveren har 11,2 terrabytes kapasitet og koster om lag 25 millioner kroner. Den finnes også i en mindre versjon med 420 GB kapasitet.

Jean-Marie Mathiot ønsker å tilby den minste serveren til europeiske små- og mellomstore bedrifter. IBM vil friste kundene med et attraktivt agn:

Hvis du kjøper en Shark-server, kan du vente 110 dager med betalingen, slik at du får plass for investeringen på neste års budsjett. Tilbudet gjelder også i Norge, og de første Shark-serverne er leveringsklare i september.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse