Kristensen, Jan

Annonse


Telenor slår tilbake

Kristensen, Jan

Det var torsdag at Statnett gikk ut i en pressemelding der de hevdet at de ikke kunne stole på å ha bare Telenor som teleleverandør i forbindelse med dataproblemer knyttet til år 2000. Telenor rykker nå ut med motsvar.

Useriøst utspill
– Jeg opplever vinklingen som et useriøst medieutspill fra Statnett. Dette skader Telenors omdømme og skaper unødvendig uro ute hos kundene, sier informasjonsdirektør Jan Kristensen (bildet) i Telenor Bedrift til ITavisen.

Han viser til at Telenors nett allerede er år 2000-sikkert.

Annonse


– Hvis man får problemer med summetonen nyttårsaften/natten vil det sannsynligvis skyldes overbelastning på nettet (spesielt mobilnettet) fordi “alle skal si godt nyttår, hevder Kristensen i en melding.

Ingen garanti
Kristensen gjør imidlertid oppmerksom på at Telenor aldri garanterer for daglige driftsforstyrrelser på telenettet – uavhengig av årsak.

– Dette vil også gjelde nyttårsaften 1999/2000, sier han.

Anbefaler
Men selv om Kristensen ikke føler at Telenor har full tillit hos Statnett, så anbefaler han selskapet å ha andre alternativer enn Telenor.

– Virksomheter som Statnett, som er kritisk avhengig av døgnkontinuerlig intern og ekstern kommunikasjon året igjennom, bør sikre sin drift med alternative kommunikasjonslinjer, sier han.

– Men dette har ingenting med år 2000-problemet å gjøre. Telenor har mange kundeforhold der vi legger opp til dobbel sikkerhet og alternative kommunikasjonsformer til den vanlige telefonløsningen via sentralbord og lignede, sier Kristensen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse