SOL Scandinavia Online

Annonse


Debattforum på nett dør ut

SOL Scandinavia Online

Hos Scandinavia Online (SOL) i Danmark er det nærmere 20 emner som kan diskuteres. Allikevel går debatten tregt, skriver Jyllands-Posten.

– Vi har ikke satset nok på debattene. Skal den fungere må vi sette av flere ressurser. Det må være folk som holder ilden tent, og noen gartnere som kan vanne bedene, sier sjefsdesigner Poul Anton Møller hos SOL Danmark.

– Noe av problemet er at det er flere nytere enn ytere på nettet. Surferne leser gjerne hva andre har skrevet, men det er sjelden de deltar selv, sier Møller.

Annonse


Mangler ressurser
Ifølge det danske LavaSoft, som produserer tekniske løsninger til diskusjonsforum, er manglende ressurser den vanligste grunnen til at debattene dør ut.

– Det er faktisk utrolig vanskelig å få en diskusjon opp å stå. Mange tror at dersom muligheten til å debattere er til stede vil den gå av seg selv. Men dersom den ikke skal dø ut må det legges mye krefter i arbeidet, sier prosjektleder Henrik Wahlqvist i LavaSoft til Jyllands-Posten.

Suksess i Norge
I motsetning til den danske avdelingen av SOL har den norske avdelingen hatt kjempesuksess med sine diskusjonsfora.

– Vi har hatt utrolig suksess med våre diskusjonsforum. Både de seriøse og de mindre seriøse emnene går bra, sier avdelingsleder Tarjei Vassbotten i SOL Teknisk.

– Ikke krever det mye ressurser heller. Litt vedlikehold og utvikling er det som trengs. Vi deltar ikke selv i forumene, men vi moderer disse dersom vi blir bedt om det, sier Vassbotten.

God funksjonalitet
Vassbotten tror mye av grunnen til at SOL har hatt slik suksess med diskusjonsforum i Norge er at funksjonaliteten er såpass bra.

– Vi har hatt en enorm økning etter at vi la om systemene. Før dette ble de så vidt brukt, mens det nå går av seg selv, sier han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse