Annonse


Fremtidens høyhastighetsnett?

Lucent sier systemet muliggjør høyhastighetsdata på steder hvor det ikke er praktisk mulig å legge vanlige fiberoptiske kabler, opplyser Wired.

10 gigabit per sekund
Teknologien, kalt WaveStar OpticAir, vil fungere optimalt på avstander opp til 4,4 kilometer, og kan gi brukerne en overføringshastighet på opp til 10 gigabit per sekund.

Teknologien er basert på lasere, forsterkere og mottakere som kan plasseres på hustak eller i vinduer for å overføre signaler.

Fremtidens teknologi
– Optisk teknologi bli like viktig i det 21. århundre som elektrisiteten var i det tjuende århundre, sier Harry Bosco, teknisk sjef for Lucents optiske nettverksgruppe. Selskapet er verdens største produsent av telekommunikasjonsutstyr

Annonse


Systemet vil benytte såkalt DWDM-teknologi som frem til nå er blitt benyttet til å øke kapasiteten i fiberoptiske kabler ved å splitte lysbølgene i forskjellige farger for å kunne overføre mer informasjon.

Ingen miljørisiko
WaveStar-systemet vil benytte bredbåndslasere med stråler som kan bli opptil to meter brede. Lyset vil ikke være synlig for det menneskelige øyet og vil heller ikke utgjøre noen miljørisiko, ifølge Lucent.

Selskapet gir få opplysninger om hvor mye disse løsningene vil koste, men sier den vil bli konkurransedyktig med dagens høyhastighetsfiber.

Global Crossing, som bygger et internasjonal fiberoptisk nettverk, bli det første selskapet som tester den nye teknologien.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse