Nettbok

Annonse


Elever sparer mye på nettbøker

Nettbok

Bak nettpubliseringsfirmaet står Rune Gjerde, som er lærer ved Tønsberg maritime videregående skole, og Ivar Dillan med fortid som produksjonsleder i Universitetsforlaget, skriver Aftenposten.

Bøkene forsvinner
Litera Publikasjon har tro på at bøkene vil forsvinne fullstendig en eller annen gang i fremtiden og de gjør dette for å være i førersetet når den dagen kommer.

– Det lar seg ikke gjøre å stoppe nettpubliseringen. Mange lærebøker ligger allerede ute på nettet. Problemet er at det ikke finnes strukturerte nettsteder. Det vil vi lage, sier Rune Gjerde.

Annonse


Allikevel vil Litera trykke eventuelle bøker der åndsverksloven hindrer nettpublisering for selv å gi dem ut i billigutgaver, og vil betale royalty på vanlig måte, skriver Aftenposten.

Forlagene tviler
Direktør Erik Holst i Aschehoug har ikke stor tro på at nettet vil ta over for bøkene, i hvert fall ikke på veldig lenge. Han hevder allikevel at dersom Aschehoug tar feil vil de ha effektive mottrekk.

– Vi har folk som jobber medde daglig. Det er en smal sak for oss å gjøre det samme som Litera, sier Holst.

Forleggeren har også et effektivt våpen i åndsverksloven mot en slik trussel som nettet. En opphavsmann må ha vært død i 70 år eller mer før verkene hans er fritt vilt. Dette betyr at en sentral forfatter som Knut Hamsun ikke kan figurere på Literas nettsider, skriver Aftenposten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse