Telia logo

Annonse


Telia trues med søksmål

Telia logo

Den samme striden har vi hatt i Norge mellom monopolisten Telenor og konkurrentene Tele2 Norge og Telia Norge.

Overføres automatisk
Men i Sverige har statsgiganten Telia godtatt at alle de som i dag er kunder hos Tele2 automatisk kan overføres som faste kunder hos Tele2. I stedet for at Tele2s kunder må slå fire siffer for å ringe hos Tele2, kan man i Sverige velge fast forvalg fra 1. september, melder Aftenposten.

Etter at Telia har mottatt klager fra et par tusen kunder som ikke automatisk vil bli registrert som fast kunde hos Tele2, krever de nå skriftlig bekreftelse fra kunden.

Annonse


2.000 klager
Ifølge Computer Sweden har drøyt 100.000 kunder blitt registrert som forvalgskunde hos Tele2, og av dette har nær 2.000 klaget til Telia, skriver Aftenposten.

Nå truer svenske NetCom AB, som eier Tele2, med å saksøke Telia for milliarder. Adm. direktør i det svenske Tele2, Lars-Johan Jarnheimer, mener ifølge TDN Finans at kravet om skriftlig bekreftelse fra kundene kommer fordi Telia sliter med å registrere kundene raskt nok.

Vurderer søksmål
NetCom skal treffe Post- och telestyrelsen mandag ettermiddag for å diskutere den nye situasjonen. Det er dersom Telia og Tele2 ikke kommer frem til noen enighet at NetCom vil vurdere søksmål mot Telegiganten.

– Det kan dreie seg om milliardbeløp. Situasjonen er absurd. Vi har ingen anelse om hva som kommer til å skje når reformen trer i kraft om seks uker, sier Jarnheimer til TDN Finans.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse