Surf to meg

Annonse


Slappere domeneregler i Norge

Surf to meg

Ifølge Uninett vil markedsføring av produkter og tjenester bli enklere.

I dag kan en bedrift eller organisasjon benytte kun ett domenenavn på Internett. De nye reglene, som kommer i løpet av året, åpner etter all sannsynlighet for at bedrifter kan operere med flere domenenavn – ett for bedriften, og ett for produktene eller tjenestene.

Enklere for nettbrukerne
– Bedriftene kan lettere markedsføre sine produkter, og det vil bli lettere for nettbrukere å finne frem til nettsiden de er interessert i, sier adm. direktør Petter Kongshaug i Uninett til Dagens Næringsliv.

Annonse


Uninett er en organisasjon som forvalter regler innen hoveddomenet .no.

Kan omgå begrensningen
En bedrift kan i også i dag få registrert flere domenenavn, men kun ett under hoveddomenet .no. Ved å registrere produkter eller tjenester under .com eller .org kan man omgå begrensningen.

Post- og teletilsynet, som er representert i rådgivningsutvalget Norpol, avviser at de nye reglene tvinges frem siden hindringen med ett domenenavn kan unngås.

Etter ønske
– De ny reglene kommer som et resultat av ønsker fra brukerne av registreringstjenester både i næringslivet og i offentlig forvaltning, sier sjefsingeniør Arne Litlere i Post- og teletilsynet til Dagens Næringsliv.

Hvor mange domenenavn hver bedrift kan benytte, er foreløpig uvisst, men 15 er et antall som nevnes.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse