Nilsson, Sven-Christer9/6

Annonse


Ericssons toppsjef går av

Nilsson, Sven-Christer9/6

Samtidig har styret bedt styreformann Lars Ramqvist om å ta oppgaven som konsernsjef, en stilling han har holdt tidligere.

Ikke panikk
Ifølge den nye konsernsjefen, Lars Ramqvist, er denne utskiftningen i toppen viktig, spesielt med tanke på de omfattende omstruktureringene selskapet står overfor og også for å bedre lønnsomheten i selskapet..

– Dette er ikke noe vi har gjort i panikk, men for å bedre lønnsomheten i selskapet, sa Ramqvist på en pressekonferanse i Stockholm i dag, skriver svenske Dagens Nyheter.

Annonse


– Vi endrer ikke kurs, men ser at vi må gjennomføre alle inngrep og steg raskere, fortsatte Ramqvist.

Lang erfaring
Den nye administrerende direktøren, Kurt Hellström, er i dag Executive Vice President Asia Pacific, men har siden hans inntreden i konsernet i 1984 holdt en rekke ledende stillinger. Blant annet var han sjef for Mobile Communications.

Hellstöm har under hele sin karriere i selskapet vist store lederegenskaper innen Ericssons hovedsatsningsområder, skriver selskapet i en pressemelding.

Aksjen stupte
Etter at nyheten om at Nilsson går av ble sluppet stupte Ericsson-aksjen på Stockholms-børsen. Like før klokken 17:00 hadde B-aksjen sunket med hele 5 prosent og endte på 270 svenske kroner, skriver svenske Dagens Nyheter.

Omstrukturering fortsetter
De omfattende omstruktureringene i Ericsson-konsernet vil også foregå i Norge.

– Vi tar lederskiftet til etterretning og konstaterer at omstruktureringen i Norge også skal fortsette for fullt, sier informasjonssjef Anne Rød til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse